Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Има голям интерес от бизнеса в Германия да инвестира у нас

Има голям интерес от бизнеса в Германия да инвестира у нас. Това заяви служебният министър на икономиката Теодор Седларски, който наскоро посети Германия, като част от делегацията на президента Румен Радев в интервю за БНР.

"Основната цел на проведените срещи е да покажат на германските партньори, че те продължават да бъдат наш приоритет в политиката. Резултатите от срещите с бизнес средите във Федералната република надхвърлиха очакванията ми. Бяхме събрали там на срещите и на бизнес форума много приятели на България – от големия бизнес, от политиката, от Федералното министерство на икономиката и енергетиката, които с нетърпение очакваха да видят новият президент какво ще каже. Той, за моя голяма радост, спечели веднага симпатиите на всички присъстващи представители на бизнеса, проговори на немски, изслуша въпросите на немски, после и на английски. Така че всички бяха – в края на срещата, спечелени за каузата на България и ще продължават да инвестират", обясни Седларски. 

Той подчерта, че инвеститорите са били там, защото чуват за положителните примери, които България има вече като големи немски инвестиции и много ключови немски компании, които също разширяват производството си.

"На форума се показаха много други големи компании, които искат да последват примера им и да дойдат в България. Проведох среща и с Българската стартъп асоциация и предстои министерството да съдейства за осъществяване на връзки и общи проекти с германската стартъп общност", каза министърът.  

Той посочи като перспективна гейминг-индустрията, макар че извън специализираните среди за нея се говори малко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във