Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Икономическият министър ще поиска оставките на "герберите" в ДКК

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева ще поиска оставките на Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска - членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Вчера привечер (29 ноември) тримата уволниха единия от двамата изпълнителни директори на ДКК - Ваня Карагенова, обвинявайки я в извършването на близо 20 нарушения и откровени престъпления.

За краткия период, в който заема този пост, Караганева е извършила редица противозаконни действия и безотговорни бездействия, които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата и уронват престижа на Министерство на икономиката в качеството му на едноличен собственик на капитала на ДКК“, се казва в съобщението на директорския борд, качено в сайта на ДКК.

Ваня Караганева бе назначена на този пост през септември от тогавашния икономически министър Кирил Петков - като "компенсация", че не успя да освободи членовете на директорския борд и оперативното ръководство на ДКК за изумителните разхищения и зулуми, допуснати по времето на предишното управление.

Доколкото стана известно, заканата на министър Везиева едва ли ще остане неизпълнена, защото заседанието на директорския борд е "леко" незаконно, защото е било свикано зад гърбовете на другите двама негови членове - самата Ваня Караганева и Чавдар Христозов.


Facebook logo
Бъдете с нас и във