Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Икономическият министър откри инвестиция за 50 млн.лв. за нов логистичен център в София

Според министър Везиева работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително.

Министърът на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн.лв., а  новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Министър Везиева  посочи, че с тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн.лв., които пък ще разкрият над 500 работни места в страната. Вложенията са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Според министър Везиева  работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително. „България трябва да получи заслуженото си място на едно добро място за инвестиции“, подчерта тя.

"Орбико Груп" е един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги на българския пазар и в Европа. Компанията е водеща в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки, а новият логистичен център e най-големият на групата в Европа.

Българският представител стъпва на местния пазар през 2003 година. Новият „Логистичен център ОРБИКО“  е съставен от две основни сгради: Логистичен център и офис сграда, които отговарят на всички специфични изисквания на своето предназначение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във