Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Икономическият министър опразни директорския борд на ДКК

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева е освободила тримата членове на Съвета на директорите в Държавната консолидационна компания (ДКК), наследени от епохата ГЕРБ - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. Те са получили “решение на принципала за освобождаване”, което може да бъде обжалвано. В директорския съвет остават само Чавдар Христозов и Ваня Караганева, която до избирането на новите попълнения ще бъде и единствен изпълнителен директор на ДКК.

Информацията бе потвърдена от самата Даниела Везиева непосредствено след церемонията по подписването на Споразумението за сътрудничество между министерствата на икономиката, културата и туризма, с което те "поставят началото на общите усилия за развитието на креативните и рекреативните индустрии на България".

По-рано икономическият министър заяви, че обилно разпространената информация за прегрешенията на Ваня Караганева "не е толкова добре подплатена с фактология". Тя е била назначена на поста си според изискванията на закона и не е подписвала никакви рамкови договори за милиони левове.

"За мен проблемът е, че някой не иска до промени стария модел на управление. Когато станах министър на икономиката бях готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията, но... Това, което видях през последната седмица, ми показва, че съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал. Моментът на избухването му - докато се съставя ново правителство - е много  добре пресметнат във времето.Аз смятам, че когато някой тръгва да прави реформа, първи реагират от администрацията - отрицателно, защото искат да променят начина си а работа. Всяка промяна среща съпротива", обобщи казуса пред медиите министър Везиева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във