Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Яки момчета" опитали да спрат проверка на Валери Симеонов

През юни новият закон за шума ще бъде приет. В него изрично е написано, че обществените прояви не попадат в ограничението за силна музика. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов. Днес той се срещна с началници на държавни институции, които ще инспектират туристическите заведения и хотели през сезона. 

Пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, защото са незаконни. Това са шумните дискотеки, които бяха проверявани заради силната музика миналото лято. Сигнал е подаден от вицепремиера Валери Симеонов. Според него са незаконни и паркингите и бариерите на общинския път към увеселителните обекти. Между 23.00 и 8.00 часа отново е имало опит вицепремиерът да не бъде допуснат до заведение по време на направена проверка на 1-ви юни, обясни той: 

"Може би сградата пак е сменила собствеността вероятно. Някакви яки момчета, опитват се да ме спрат. Даже да не ме познават, имаше няколко човека от полицията, униформени полицаи. Опитаха се да не ме пуснат. Управителят, беше му казано да спре музиката. Спря я веднага. Бяха изготвени съответните предупредителни актове", каза Симеонов пред БНР.

Следващата проверка ще бъде на предстоящо откриване на голямо заведение, обеща Симеонов и уточни още, че убийството, което стана в комплекса в събота, е битова драма и няма да повлияе на туристите: 

"Няма как да промени общото впечатление, че българският туристически сезон е най-обезпечен от гледна точка на терористична атака", каза още Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във