Банкеръ Daily

Управление и бизнес

И ресторантьорите скочиха срещу Стойчо Кацаров

От Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че са против служебният министър Стойчо Кацаров да остане начело на Здравното министерство. Причината е, че браншът се използвал като "зле прикрит опит" за въвеждане на задължителната ваксинация. Повод за недоволството е Националният план за справяне с пандемията.

Според ресторантьорите "този безумен план предвижда като първа по ред мярка затваряне на заведенията". "Представеният от служебния министър Кацаров "план" е олицетворение на липсата на държавнически подход, загриженост и мисъл за всички хора. Отново целият проблем и отговорност за вирусна епидемия се прехвърлят върху заетите стотици хиляди в нашия бранш", гласи позицията.

От бранша посочват също, че условието заведенията да работят само със 100% ваксиниран персонал и със 100% ваксинирани клиенти е проява на дискриминация. "Дебело подчертаваме, че повече няма да търпим ограничения в нормалното функциониране на нашите обекти и ще се борим докрай за правото ни на труд", заявяват от СЗБ и БАЗ.

Това е поредната нападката към служебния здравен министър през последните дни. Лекари от "Пирогов" недоволстват заради отстраняването на проф. Асен Балтов от поста директор на спешната болница. Те протестират заради проверката на Здравната каса, която установи, че лечебното заведение трябва да връща 1 млн. лева заради фиктивни хоспитализации, чрез които е била източвана Касата. Отделно от партия ГЕРБ не спират да обвиняват служебното здравно министерство, че е провалило ваксинационната кампания. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във