Банкеръ Daily

Управление и бизнес

И ремонтът на столичния булевард "България" се забавил заради лошо време

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни забавянето на ремонта на булевард "България" с лоши метеорологични условия. По план отсечката от "Иван Евстатиев Гешов" до "Черни връх" трябваше да бъде пусната преди четири дни, но това така и не стана. Сега Фандъкова съобщи, че този етап от ремонта на възловия за столицата булевард ще се забави само с няколко дни и ще е готов в края на тази седмица. Като цяло обновлението на "България" трябва да приключи преди 15 септември, когато децата тръгват на училище. 

"Трябва да се работи, като се спазват всички технологични изисквания, за да не допускаме след това да се налага повторен ремонт. Очаква се до края на тази седмица да се обърне движението. В събота се надявам платното да е напълно готово и движението да бъде пуснато", отбеляза Йорданка Фандъкова, цитирана от bTV. 

Ще припомни, че с лоши метеорологични условия бяха обяснени забавянията при още два проекта - на "Граф Игнатиев" и на "Западен парк". 

Преди приключването на дейностите по "Графа" изпълнителят получи допълнително 86 дни. Според организацията "Спаси София", която се позовава на данни от НИМХ, обаче в някои от посочените като "дъждовни" дни валежите са били е "колкото една чаша вода". Въпреки това общината е оценила такива дни като "неблагоприятни за работа".

Отново заради лошо време приключването на модернизацията на Западния парк бе изместено за 10 декември. Ремонтът е финансиран с 11 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж", от които 2.38 милиона лева са национално съфинансиране.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във