Банкеръ Daily

Управление и бизнес

И Цветанов да си отиде, моделът остава, смята Нинова

Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши проблема с апартаментгейт, защото той е следствие, а не е причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези десет години. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано” 20. 

Според нея това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват. Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, които от БСП са изготвили по време на правителстово „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”.

„Ще видите, за краткото време на съществуването на това правителство, колко лобистки закони са приети, в чий интерес и за какви пари. Затова казвам, че това е модел”, коментира Нинова.

Тя изрази мнение, че втората характеристика на този модел е политическият рекет върху бизнеса – дали за да го откраднеш, или да ти плати в апартаменти.

„Моделът е политическият рекет. Ето защо дори Цветанов да си иде – ще дойде друг Цветанов, но моделът остава ”, категорична бе Нинова. Тя припомни още, че от първите случаи на апартаменти на Цветанов не е последвало нищо, от апартамента на Горанов, „Суджукгейт”, оградата и „Хасковогейт” и всичко останало, което от БСП са показвали пред обществото – също нищо.

Нинова коментира още, че Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел. „Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му. Единственият демократичен начин този модел да бъде променен е предсрочни избори”, заключи Нинова.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във