Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Хвалим се в Европа с луканки и филета

Храни по традиционни месни рецепти като Панагюрска луканка, филе „Елена" и роле "Трапезица"са сред продуктите, с които ще търсим нови пазари в Европа. Това са част от стоките, с които България участва на международното изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица" в Берлин.

По-рано днес министърът на земеделието Десислава Танева откри българския щанд на изложението. „Българските биопродукти също са акцента в представянето на страната ни на международното изложение", обясни земеделският министър.

„Тази година акцентираме върху биопродуктите. Благодаря на всички производители, тъй като организацията беше направена в много кратък срок. Благодаря на всички производители, които се съгласиха да участват в изложението. То е много важно за България, защото тук представяме продуктите си на близо милион посетители, а самите фирми нямат печалба от това. Така че им благодаря за това, че тази година можем да се представим с биопродукти, Смятам, че за тях България има много възможности, ние сме предприели и редица мерки за подкрепа, включително и в програмата за развитие на селските райони с акцент биологично производство. Надявам се, че ще ги подкрепим да разширят производството си и да намерят пазари", обясни Танева.

България участва за 26-ти път със свой собствен щанд с над 100 кв.м., където 13 фирми ще изложат свои продукти. Асортиментите включват био телешко месо, био вино и вина, млечни продукти- сирене, млека и кашкавал, храни по традиционни месни рецепти като Панагюрска луканка, филе „Елена", роле „Трапезица", плодови напитки, сладка, компоти и др.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще проведе срещи с министрите на земеделието на Румъния, Австрия, Монголия и Грузия.

Изложението отворя врати за 80-ти път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. То ще се състои от 16 до 25 януари

Facebook logo
Бъдете с нас и във