Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Хотелът Golden Tulip във Варна се продава за 18.1 млн. лева

Бизнес хотелът Golden Tulip във Варна отново е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител. Търгът се организира по искане на общината заради неплатени данъци на собственика "Керамична индустрия". Дружеството обаче има и други кредитори, сред които Обединена българска банка и "Хета асет резолюшън" (преди "Хипо Алпе-Адриа"). Началната цена, за която се продава имотът сега, е 18.1 млн. лв. Това е доста над последната оценка от 15.2  млн. лв., за колкото се предлагаше последно - в началото на март. Оферти се приемат до 3 юли.
Частен съдебен изпълнител Румяна Тодорова е обявила за продан имота, който включва парцел от 764 кв.м и изградения на него хотел. Четиризвездният хотел се намира в широкия център на Варна на бул. "Христо Ботев". Сградата е на осем етажа и разполага с 92 стаи.
Върху имота има вписани ипотека и особен залог в полза на Обединена българска банка, ипотека на "Хета асет резолюшън", както и възбрана в полза на община Варна. От съобщението на съдебния изпълнител става ясно, че има и други кредитори на собственика "Керамична индустрия". 
Собственикът "Керамична индустрия" е регистриран през 2011 г. в Нови пазар .

Facebook logo
Бъдете с нас и във