Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Холандски компании дават безплатно услугите си на правителството в борбата срещу COVID -19

Консорциум от холандски компании създаде инициативата "Технология срещу Корона". Участващите фирми ще предоставят безплатно на холандското правителство достъп до иновативни технологии, които могат да бъдат използвани в борбата срещу COVID-19, пише изданието Cointelegraph.

Водещата холандска фирма в технологиите Tymlez е една от над 10 компании, които безплатно предоставят своите услуги и технологии на правителството.

Блокчейн платформата на Tymlez ще осигури прозрачност на медицинската верига за доставки

Tymlez предложи своята блокчейн платформа като основна технология за "моделиране на системата на медицинските стоки чрез платформа, която съответства на търсенето и предлагането“. Блокчейнът на фирмата ще се използва за да осигури прозрачност по цялата верига на доставките и ще предотвратява недобросъвестна печалба като например покачване на цените на фона на пандемията на коронавирус.

Някои от другите местни компании, които допринасят за инициативата, включват фирмата за киберсигурност Cybersprint. Тя предоставя услуги за сигурност на няколко болници. Taxion - фирма за сигурно съхранение на информацията безплатно ще администрира онлайн системи за организиране на доброволци. Compumatica ще засили интернет връзката между домашни работници и работещи в критични отрасли на услугите. 
Холандската телекомуникационна компания KPN също ще си партнира с конгломерата Microsoft, за да предостави компютърни системи като част от инициативата.

Червеният кръст приема криптодарения

Холандският Червен кръст приема дарения от биткойни на своя сайт, които да се ползват в борбата срещу COVID-19 в Холандия. Припомняме, че Италианският Червен кръст също приема криптовалута и събра близо 20 000 долара в биткойни за закупуването на медицински консумативи, включително усъвършенстван медицински пункт за предварително определяне и лечение на пациенти с коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във