Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Хидравлични елементи и системи“ вдигна продажбите с 34 на сто

„Хидравлични елементи и системи“ АД обяви своя неокончателен финансов резултат за месеците юли и август тази година - брутна печалба в размер на 692 000 лева. А с натрупване от началото на годината печалбата е 6.16 млн. лева. Резултатът сочи ръст на печалбата с 99.48% спрямо осемте месеца на миналата година.

Ямболската компания е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа. Тя работи главно по поръчки на клиенти със специфицирани параметри на цилиндрите, количество и срокове на доставка.

Този растеж на „Хидравлични елементи и системи“ стъпва на отчените продажби за месец август тази година от 5.85 млн. лева. Те обаче са по-ниски спрямо прогнозата на мениджърите за осмия месец на 2021-а, които бяха за парични постъпления от 6.10 млн. лева. За периода между януари и август приходите с натрупване на производителя на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели са на стойност  44.46 млн. лева. Това представлява ръст от 34.21% в сравнение със същия период на миналата година.

Мениджърите на „Хидравлични елементи и системи“ АД обявиха и своите прогнози за продажбите на предприятието през месец септември тази година. Според изчисленията те ще бъдат в размер на 6.50 млн. лева, при което ръстът на продажбите с натрупване от началото на годината ще бъде 37.18% в сравнение със същия период година по-рано.

Продуктите на „Хидравлични елементи и системи“ се влагат в производството на товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали, саморазтоварни ремаркета), селскостопански машини (комбайни, трактори), строителни машини (багери, булдозери, челни товарачи, бетонобъркачки, повдигащи платформи), комунални транспортни машини и други. Така че изпълнението на прогнозите ще зависи от степента на възстановяване на тези сектори и търсенето на такива изделия.

Основни акционери в дружеството са „Стара планина холд“ АД (64.53% от капитала), Пенсионните фондове на „Алианц България“ АД (11.82%), „Славяна“ АД (8.28 процента). Свободно търгувани на БФБ са над 3.6 млн. акции или 20.20% от книжата с право на глас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във