Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Хидравлични елементи и системи" увеличи продажбите с 46.30%

Фирмата "Хидравлични елементи и системи" АД - водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа, показа по-слаби резултати за продажбите през август от прогнозираните. Тя отчита продажби за осмия месец в размер на 6.96 млн. лева и с натрупване от началото на годината общо за 65.04 млн. лева. Това представлява ръст от 46.30%, но в сравнение със същия период на миналата година.

Припомняме, че мениджърите на предприятието в Ямбол очакваха приходи от 7.26 млн. лева през август, както и ръст на продажбите за осемте месеца от 46.98% на годишна база. 
"Хидравлични елементи и системи" обяви неокончателен финансов резултат за месеците юли и август - брутна печалба в размер на 1.72 млн. лева. Между януари и август положителният финансов резултат е 8.79 млн. лева. Това означава повишение на печалбата с 42.65% спрямо осемте месеца на 2021 година.
Мениджърите на "Хидравлични елементи и системи" прогнозират продажбите през септември на обща стойност 7.60 млн. лева, а като следствие от това ръстът на приходите с натрупване от началото на годината да бъде 42.40% в сравнение със същия период на миналата година.

Предприятието в Ямбол проектира, произвежда и обслужва хидравлични цилиндри. Компанията работи главно по поръчки на клиенти със специфицирани параметри на цилиндрите, количество и срокове на доставка. Продуктите на фирмата се влагат в производството на:

-Товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали, саморазтоварни ремаркета).

-Селскостопански машини (комбайни, трактори).

-Строителни машини (багери, булдозери, челни товарачи, бетонобъркачки, повдигащи платформи).

-Комунални транспортни машини и други.

"Стара планина холд" АД контролира 64.53% от капитала на "Хидравлични елементи и системи" АД. Пенсионните фондове на "Алианц България" АД притежават общо 11.82%, а "Славяна" АД - 8.28% от акциите с право на глас. Свободно търгуваните на БФБ книжа са над 3.6 млн. броя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във