Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Хидравлични елементи и системи" с по-високи продажби от прогнозните

Фирмата "Хидравлични елементи и системи" АД, която е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа, показа по-добри финансови резултати от прогнозираните за юли. Тя отчете продажби в размер на 9.26 млн. лева, а с натрупване за седемте месеца от началото на годината паричните й постъпления възлизат на 58.09 млн. лева. А това представлява ръст от 50.47% в сравнение със същия период на миналата година, отбелязват от предприетието в Ямбол.

Припомняме, че прогнозата на ямболското предприятие за продажбите през юли бяха за 9.2 млн. лева, с което очакванията за общия спад на приходите бяха за 50.31% в сравнение със същия период на 2021 година.
От "Хидравлични елементи и системи" обявиха и прогнозите си за паричните приходи през месец август 2022 година, които трябва да са в размер на 7.26 млн. лева. Това означава, че ръстът на продажбите с натрупване от началото на годината ще бъде 46.98% в сравнение със същия период на миналата година.

ХЕС проектира, произвежда и обслужва хидравлични цилиндри. Компанията работи главно по поръчки на клиенти със специфицирани параметри на цилиндрите, количество и срокове на доставка. Продуктите на фирмата се влагат в производството на:

-Товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали, саморазтоварни ремаркета).

-Селскостопански машини (комбайни, трактори).

-Строителни машини (багери, булдозери, челни товарачи, бетонобъркачки, повдигащи платформи).

-Комунални транспортни машини и други.

"Стара планина холд" АД притежава 64.53% от капитала на "Хидравлични елементи и системи" АД. Пенсионните фондове на "Алианц България" АД притежават 11.82%, а "Славяна" АД - 8.28% от акциите с право на глас. Свободно търгуваните на БФБ книжа са над 3.6 млн. броя.

Компанията има около 1000 акционери, а книажата й се търгуват на "Българската фондова борса" АД. Ежегодно ХЕС попада сред 100 български фирми с най-големи продажби според класацията на Българската търговска промишлена палата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във