Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Херо Мустафа посети НАП

Шефът на НАП Румен Спецов, американският посланик Херо Мустафа и финансовият министър Асен Василев

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети Националната агенция за приходите, съобщиха от агенцията.

Висшият дипломат се срещна със служебния министър на финансите Асен Василев и новия изпълнителен директор на НАП Румен Спецов. Това е първото посещение на американски посланик в НАП.

Преди седмица Галя Димитрова беше отстранена от директорското място в приходната агенция и на нейно място беше назначен Румен Спецов. По-късно служебният финансов министър обяви, че причината за уволнението на Димитрова е "системно неизпълнение на служебните задължения". Той обвърза отстраняването ѝ с теча на лични данни от НАП през 2019 година, ниската събираемост на вземанията по издадените ревизионни актове и тормоз над дребните данъкоплатци. 

Румен Спецов - известен шампион по културизъм, бе представен като специалист в разследването на данъчните измами  - експерт в анализа на бизнес секторите и определяне на риска от неспазване на данъчното законодателство и защита на икономическата сигурност. Завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" - Свищов, със специалности "Икономика и търговия" и "Вътрешен финансов контрол", както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност "Защита на националната сигурност". Спецов има 14 години стаж в системата на НАП, където заема различни отговорни длъжности. В периода 2009 - 2015 г. е работил в Централното управление на приходната агенция, а от 2001-а до 2006 г.  - в Териториална дирекция на НАП - Добрич. Апогеят в спортната му кариера пък е вицерепубликански шампион по културизъм през 2009-та, 2014-та и 2015 г. и републикански шампион по културизъм за ветерани през 2014 -та и 2015 - та. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във