Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Хемус 2020“ представя иновации в отбранителната промишленост

Иновации в отбранителната промишленост ще бъдат представени по време на специализираната изложба „Хемус 2020“ от 30 септември до 3 октомври в Международен панаир Пловдив, съобщиха организаторите.  Това ще стане в рамките на традиционния Индустриален форум и на фирмени презентации на участници. В 14-то издание на тази специализиран проява  се включват близо 90 изложители от 17 държави.
Едно от най-значимите събития в нейната  съпътстваща програма е Индустриалният форум, който е платформа на представители на индустрията, научни, правителствени и неправителствени организации и институции за дискусии и решения в интерес на инвестициите, иновациите, съвместните научни разработки и технологиите в областта на сигурността и отбраната. Той ще се състои на 30 септември, а темата е „Европейската програма за промишлено развитие в отбраната (EDIDP) и Европейския фонд за отбрана (EDF) и перспективите пред българската отбранителна индустрия“.
Ще се обсъждат поуките от участието на българската отбранителна технологична индустриална база и администрацията в програмата EDIDP през миналата година, възможностите за създаване на ясни и прозрачни модели и процедури за участие и подкрепа на EDIDP/EDF проекти от страна на индустрията, научните организациите и държавата, както и за насърчаване на диалога между български и европейски компании за партньорство и участие в EDIDP. Ще бъдат представени опитът на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ от участие в европейски проекти и програми, както  и добри практики на български предприятия. Това съобщиха от Министерството на отбраната, организатор на форума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във