Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Ханделсблат": България не се е отказала от борбата за "Фолксваген"

България не се е предала в борбата за новия завод на "Фолксваген", пише германското икономическо издание "Ханделсблат", цитирано от БНР. В интервю за влиятелния вестник българският премиер Бойко Борисов твърди, че страната ни е най-добрата локация за инвестиции в региона.

Инвестицията в България би била положителен сигнал към цяла Източна Европа, смята Борисов. И изтъква предимствата на България: данъчна система, държавни помощи и добра транспортна комуникация. "Правителството ще изчерпи всички възможности за държавни субсидии, които са позволени от законодателството на ЕС - това сме заявили на "Фолксваген", обещава премиерът в писменото интервю. "Ще покажа, че съм най-лоялният партньор на световните гиганти в автомобилостроенето", цитира "Ханделсблат" Борисов.

В същото време от централата на "Фолксваген" във Волфсбург отново подчертаха, че окончателното решение за новия завод на концерна не е взето. То се очаква в началото на септември. "Предстоят преговори с фаворитите", заяви говорителка на концерна.

През последните седмици се появиха редица медийни публикации, според които заводът на най-големия германски производител на автомобили ще бъде построен в Турция - край Измир. Инвестицията е за близо милиард и половина евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във