Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ХАМПАРЦУМЯН ИЗПИПВА СДЕЛКАТА ЗА ХЕМУС ЕР

адзорният съвет на Агенцията за приватизация ще обсъди най-сетне през следващата седмица документите за продажбата на 51% от капитала на авиокомпания Хемус ер. Това съобщи за в.БАНКЕРЪ Нора Стоичкова от пресцентъра на АП. Според нея най-вероятно сделката ще бъде обсъждана от надзорниците във вторник (17 юли). Друг чиновник пък намекна, че самият договор за продажба щял да бъде подписан на 18 юли.
Причината за двуседмичното забавяне (първоначалното съобщение на АП гласеше, че договорът ще бъде подписан до 30 юни) се криела в подробното обсъждане на всички документи, за да се изчистят и най-малките неясноти. Изпълнителният директор на раздържавителното ведомство Левон Хампарцумян настоявал всички книжа да са безупречни и да не могат да се атакуват в съда. За разлика от предшественика си Захари Желязков, който преди две години сам си хвалеше работата по продажбата на Балкан, Хампарцумян искал да приключи работата си в АП, като не остави съмнение по нито една сделка.
Решен бил вече и последният проблем с текста, според който 17% от акциите на авиокомпанията ще бъдат прехвърлени на купувача едва след като той изпълни поети пред приватизационната агенция ангажименти. Според действащите закони, акции не могат да се прехвърлят автоматично и затова бил съставен предварителен договор за джиросването им.
Преговорите малко се проточиха, но се надявам, че беше за добро, коментира управителят на Пирин турист Боян Мариянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във