Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Гърция приема израелски туристи със "Зелен паспорт"

Гърция започва да приема туристи от Израел от днес след споразумение между двете страни да допускат на територията си граждани, които имат сертификат на ваксинация, съобщи БТА, като цитира в. "Катимерини".
Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис е информирал израелския посланик в Атина Йоси Амрани, че министерският съвет на страната е одобрил израелския "Зелен паспорт" - сертификат, който удостоверява, че притежателят му е напълно ваксиниран или се е възстановил след КОВИД-19.
По този начин туристите няма да се нуждаят от отрицателен тест или карантина при пристигането си в Гърция. Споразумението предвижда влизане на до 10 000 туристи от Израел на седмица.

Безспорно всички пътешественици от тази страна ще бъдат приемани с широко отворени прегръдки. Страната е доста напред във ваксинацията на населението си. Вече над половината от хората в тази страна имат поне една доза, макар че голям е и броят на хората, които продължават да се  инфектират.  А заедно с това над 2.5 милиона израелци са получили и втората доза.

Факт е и това, че от февруари вече всеки израелец, навършил 16 години, има право на ваксина.

Кипър вече обяви, че от 1 април ще приема свободно туристи от Израел. Двете страни вече обявиха, че ще признават взаимно ваксинационните си паспорти. Ако израелците са ваксинирани с доза от одобрена от ЕС ваксина, няма да се изисква от тях PCR тест или пък да се налага карантина. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във