Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Грижим се за вас, отпуснахме 16 млн. лева за сградите ви, каза Борисов във Велико Търново

Освен че се гордеем с Вас, и се грижим за Вас - правителството отпусна 16 милиона лева за ремонт на сградите Ви. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред курсантите от Националния военен университет „В. Левски“ в гр. Велико Търново. Премиерът Борисов присъства на ритуала по полагане на военна клетва от първокурсниците.

В речта си пред младежите и девойките от военното училище премиерът Борисов подчерта, че тази година за отбрана ще бъдат изразходвани близо 4 милиарда лева. „Разходи, които българските граждани са събрали от своите данъци. Затова трябва да се подготвяте, да сте много добри, защото виждате събитията в Сирия, Косово, ние ще сме добри политици, ако има траен мир. Но винаги е добре в гърба си да имаш възпиращата сила на Българската армия във Ваше лице“, посочи още пред курсантите премиерът Борисов.

Военна клетва положиха 163 първокурсници, които се обучават в 19 военни специализации в трите факултета на НВУ „Васил Левски” в градовете Велико Търново, Долна Митрополия и Шумен. Университетът разкрива нова военна специализация - „Артилерийско инструментално разузнаване” с гражданска специалност „Геодезия”. Курсантите по тази специализация се обучават във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” съвместно с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Общият брой на курсантите, обучаващи се в НВУ „Васил Левски”, е 729.

На ритуала във Велико Търново присъства и вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във