Банкеръ Daily

Управление и бизнес

''Градус'' завежда ''всички възможни дела'' срещу Илчовски

Светослав Илчовски

Фирма "Градус" АД ще съди земеделския производител Светослав Илчовски заради твърденията му пред парламентарната комисия проверка на управлението. Това стана ясно от официално съобщение на фирмата. Илчовски изнесе информация за редица случаи на политически рекет от страна на приближени до властта по време управлението на кабинета в оставка, с участието на лице, което нарича "Иван Пилето".

Като част от схемите бизнесменът посочи изкуствено завишаване на оборота на фирмата "Градус" с цел висока цена на акциите при борсовия ѝ дебют.

"Градус" АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на "Градус" АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на "Градус" АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена“, се посочва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във