Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Горанов: Добавката за прослужено време не ни е приоритет

S 250 16891068 057d 48a0 9ea0 7b8d1a64c4fe
S 250 fd20b96c 10d8 4ba8 a6d1 ab00fe422b14

Класът "Прослужено време" и неговото евентуално отпадане не е в дневния ред на правителството. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов след среща на работодателски организации с премиера Бойко Борисов.

"Тази тема е внесена в тристранния съвет от работодателските организации и вероятно ще се обсъди. Какво ще се реши накрая, нашата позиция е, че това не ни е основният приоритет, много по-важни неща имаме да решаваме", заяви още Горанов.

Той каза, че са помолили в тристранния съвет да се поддържа добрия тон. Финансовият министър информира, че се очаква следващото заседание на НСТС да е в началото на септември и добави, че дотогава иска да види добри европейски модели за структура и организация на заплатите.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев заяви, че няма затворени теми за преговори и разговорите за политиката по доходите, трудово-правните взаимоотношения се водят в тристранен формат. Мястото на тези разговори е в тристранката, а не в двустранни сепаративни преговори, каза на свой ред Велев.

В срещата днес от страната на правителството участваха и вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във