Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Година след старта: Последна инспекция на "Граф Игнатиев"

Столичната община ще направи последна инспекция на улица "Граф Игнатиев" преди приемането на дейностите от изпълнителя "Джи Пи Груп". Общината ще прегледа как са изпълнени предписанията за отстраняване на констатираните забележки по емблематичната улица

В случай, че бъде открит проблем, строителят ще бъде санкциониран. По искане на кмета Йорданка Фандъкова, допълнителни дървени скари за сядане ще бъдат монтирани на всички каменни пейки на площад "Славейков". Там ще бъде възстановен и старият фонтан. 

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ веднага след приключване на нейната реставрация. Прословутите гранитни "перки на акули" пък ще бъдат заменени от чугунени ограничители.

Обновлението на "Граф Игнатиев" започна преди година срещу сумата от 25 млн. лв., по-голямата част от които са европейски средства. Проблемният ремонт доведе и до оставката на зам.-кмета по транспорта Евгений Крусев. Крусев е разследван за "длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки" и по-точно - за "обществена поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки". От края на миналата година обаче прокуратурата не е изнасяла подробности по проверката. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във