Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ГЛОБУЛ ТРЪГВА С ЕДНА ЦЕНА

След като започне търговската си дейност, вторият GSM-оператор в страната Глобул ще въведе еднакви ценови тарифи за своите абонати не само в рамките на собствената си мрежа, но и за разговорите им с клиентите на МобилТел, Мобиком и БТК, научи в. БАНКЕРЪ. Това означава, че гръцката компания ще премахне различните цени между двата GSM-опeратора, както и за разговорите от GSM към Мобиком и към фиксирани постове на БТК, които в момента плащат потребителите на телекомуникационни услуги.
От представителството на Глобул отказаха всякаква информация, свързана с търговската стратегия на оператора. Неофициални изявления от компанията все пак потвърждават подобни намерения. Тарифата на втория GSM-оператор ще бъде единна и вероятно ще се доближава до т.нар. универсален режим на МобилТел, при който една минута разговор между клиенти на GSM-услуги струва 36 стотинки. В същия режим за връзка между МобилТел с клиенти на БТК и Мобиком абонатите плащат 58 стотинки на минута.
Загубите на компанията от уеднаквяването на разговорите ще бъдат поети от гръцкия телеком ОТЕ, който е отпуснал на Глобул сериозни средства за развитието й през следващите няколко години. Според експерти в плановете за утвърждаването на втория GSM-оператор у нас е предвидено, че той може да отчита загуби в продължение на пет години.
Намеренията на мениджърите в Глобул да уеднаквят цените изглеждат повече от логични, като се има предвид, че засега те не успяват да договорят изгодни условия за бъдещите си клиенти с конкурентите от МобилТел, Мобиком и БТК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във