Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Германска компания обмисля инвестиция у нас с 2000 работни места

Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. 

"Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес", изтъкна министър Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. "За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове", подчерта Стоянов. 

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни. 

Служебният министър на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във