Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Германия с рекорден износ на стари дизели

С 20% се увеличава износът на стари дизелови автомобили от Германия през 2017-а, показва изследване на  Университета по приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт. Учените констатират, че експортът на стари дизели расте с рекордни темпове. Като причина те изтъкват множеството градове и провинции в Германия, които планират да забранят използването на тези возила, за да подобрят качеството на въздуха.

Най-много стари германски дизели внасят Италия и Австралия. Но Хърватия и Украйна са по петите им. Там вносът през последната година се е удвоил. 

Един от авторите на проучването - Крисчън Кил, казва, че настроенията към дизеловите двигатели в Германия рязко са се влошили. Според него германците се пренасочват към електромобилите и хибридите. Продажбите на хибриди вече са се удвоили през юли до 13 559 автомобила. Тези возила имат пазарен дял от 4.3 процента.

През 2017-а Германия е изнесла 239 541 употребявани автомобила. Към Италия и Австрия са заминали по над 20 000, а доставките към Франция и Испания са се повишили с над 30 процента.


Италия - 22,4 хиляди автомобила

Австрия - 21,6 хиляди автомобила

Франция - 16,7 хиляди автомобила

Украйна - 15,7 хиляди автомобила

Холандия - 13,3 хиляди автомобила

Румъния - 11,5 хиляди автомобила

Словакия - 10,1 хиляди автомобила

Белгия - 9,8 хиляди автомобила

Полша - 8,5 хиляди автомобила


Facebook logo
Бъдете с нас и във