Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Германците разпознават разнообразието и качествата на туристическия ни продукт

Те традиционно асоциират България с лято, море, обиколни пътувания, културен туризъм и посещават страната предимно през лятната си ваканция.

Освен че между България и Германия има традиционно отлични търговско-икономически отношения, за нас тя е и приоритетен целеви туристически пазар и партньор. Според данните от предкризисната 2019 г. броят на германските туристи, посетили България, надвишава 760 хиляди, като нивата на посещенията през последните години са приблизително еднакво високи. Тази устойчива тенденция пък показва, че последните години германските граждани избират България като дестинация за туризъм, разпознавайки голямото разнообразие и качества на българския туристически продукт. Това е отбелязала пред Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.  Германските туристи традиционно асоциират България с лято, море, обиколни пътувания, културен туризъм и посещават страната предимно през лятната си ваканция.

А като се отбележи и факта, че с население от над 82 млн. жители, тя е страната с най-голямо население в Европейския съюз и с второто най-голямо в Европа след Русия, се вижда значението на този пазар на българския туризъм.

Понастоящем и двете страни са въвели задължително представяне на отрицателен PCR тест, като страната ни е обявена за рискова. Според министър Николова  е добре да положат необходимите усилия от началото на месец май да бъдат премахнати ограниченията за несъществени – туристически, пътувания. "Вярвам, че България скоро ще бъде извадена от списъка с рискови държави и страната ни ще посрещне своите гости от Германия по време тазгодишния летен туристически сезон", е заявила Николова.

„Мисля, че е добре за нашите страни да продължат да работят заедно и да увеличат темпото на ваксинация", посочва гпосланик Кристоф Айххорн. Германия успешно се застъпи за това, всички държави членки на ЕС да се възползват от програмата за ваксинация на Евросъюза. Това помага особено и на България. "Трябва да намерим баланса между нашите надежди и реалната ситуация. Вирусът не следва календара“, посочи посланик Айххорн. По думите му според развитието на ситуацията през май ще видим дали може да се облекчат мерките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във