Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ГЕРБ се разколеба за удвояването на синята зона в София

Столичния общински съвет отложи разширяването на синя и зелена зона в столицата и  сви силно плановете за нови пешеходни зони.

Докладът на ГЕРБ  за промените в платеното паркиране в столицата беше отложен и ще се гледа отново най-рано след лятната ваканция.

Промените предвиждаха платените места за паркиране в синя зона в София да се увеличат двойно от септември.

Идеята бе местата в синята зона да се увеличат от 5 000 на 12 000 и разширената територия да обхване района между булевардите "Сливница", "Опълченска", "Скобелев", "Тотлебен", "Пенчо Славейков", "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Данаил Николаев".

Управляващите искаха синята зона да работи цяла седмица. В момента платеното паркиране в синя зона не важи в неделя.

За зелената зона управляващите планират да работи и в събота, а не както сега само през делничните дни. В техния проект е заложено намаляване на зелената зона за сметка на синята. Сега местата в нея са 25 000 места. Предлага се намаляването й до 19 000 паркоместа, които обаче вече ще се разпростират и към кв. "Иван Вазов" и кв. "Яворов" . 

ГЕРБ планираха в делничните дни двете зони за платено паркиране да работят с час повече - до 20.30 часа, вместо до 19.30 ч. както е в момента. 

Отлагането на доклада бе мотивирано с нужда от широко обсъждане."Снощи получихме и писмо от районната администрация в "Красно село" с искане за по-голяма дискусия", обясни общинарят от ГЕРБ Захари Зарков

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във