Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Георги Друмев е новият изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ"

Новият изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД инж. Георги Друмев е встъпил в длъжност от днес, съобщиха от дружеството. Основните приоритети в неговата работа са да се подобри изпълнението на графика за движение на влаковете чрез осигуряване на надежден и безопасен подвижен състав.

Георги Друмев е с дългогодишен опит в областта на железниците. Има управленски опит и в търговски дружества от Министерството на отбраната. Георги Друмев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, със специалност „Технология и организация на железопътния транспорт”.

Припомняме, че служебният транспортен министър Георги Тодоров през миналата седмица освободи ръководството на железниците - Григори Григоров - председател на съвета на директорите, и Никола Василев - изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“, като мотивът му бе голямото закъснение на влаковете и влошените финансови резултати на дружеството.

Георги Друмев вече е бил веднъж начело на БДЖ - по време на първото служебно правителство на президента Румен Радев в началото на 2017 година.

За председател на борда на директорите на държавната жп компания е назначена Маргарита Петрова – Кариди.

Заедно с това в момента се провеждат конкурси в „Холдинг БДЖ“ ЕАД за попълване на състава на съвета на директорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във