Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Георги Домусчиев: Ще поддържаме досегашната политика на "Нова"

Инвестицията ни в "Нова Броудкастинг Груп" е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Това казва Георги Домусчиев изпълнителен директор на "Адванс Пропъртис" в съобщение до медиите.

"Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на "Нова Броудкастинг Груп" за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите", отбелязва още Георги Домусчиев.

Той подчертава, че холдингът ще окаже значителна подкрепа за утвърждаването на "Нова" като "българската телевизия" със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми.

Проверка на "БАНКЕРЪ" показва, че към 16.30 часа на 22 февруари на сайта на фондовата борса Nasdaq Nordic, където се търгуват акциите на шведската медийна група Modern Times Group (MTG), все още няма съобщение за подписан договор за продажбата на "Нова Броудкастинг Груп". Споразумението предвижда новото дъщерно дружество на "Адванс Пропъртис" ООД - "Адванс Медиа Груп" ЕАД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, да придобие 100% от Нова Броудкастинг Груп АД. В сделката на стойност от 185 милиона евро влиза придобиване на 100% от "Нова телевизия" и мажоритарен дял в онлайн медийната група "Нет Инфо". 

Но, за да влезе в сила договора за продажба, той трябва да бъде одобрен от Комисията за защита на конкуренцията, управлявана от Юлия Ненкова. Доста натрапчиво излиза въпросът, защо новият купувач е абсолютно убеден, че комисията, която през лятото на миналата година не разреши сделката между чешкия инвестиционен фонд PPF на Петр Келнер, този път ще даде положителен отговор за тази?!Още повече, че и до момента не е приключило съдебното дело на Келнер срещу решението на антимонополистите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във