Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Generali избра Манлио Лостуци за Регионален мениджър за Централна и Източна Европа

Манлио Лостуци

Generali избра Манлио Лостуци (Manlio Lostuzzi) за Регионален мениджър за Централна и Източна Европа. Неговото назначение влиза в сила от 1 септември.

Регионът е част от Международното бизнес звено на Групата, ръководено от главния изпълнителен директор Хайме Анчустеги. Назначението на Лостуци идва след като през юни Generali обяви промени в структурата си в подкрепа на приоритетите в стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Новата организационна структура включва разширяването на Международното бизнес звено и присъединяването на региона Централна и Източна Европа към него.

След тези промени Международното бизнес звено, ръководено от Хайме Анчустеги, ще бъде разделено на три подрегиона:

- Азия с ръководител Роберт Леонарди (Robert Leonardi);

-Централна и Източна Европа с ръководител Манлио Лостуци;

-Средиземноморие и Латинска Америка с ръководител Сантяго Вила (Santiago Villa).

Манлио Лостуци има над 30 години опит в застрахователния сектор, като той се присъединява към Assicurazioni Generali през 1986 г. През годините преминава през различни позиции в Групата. Лостуци е завършил специалност “Статистика, актюерство и икономически науки” в университета в Триест.

През 2019 г. той беше избран за Главен изпълнителен директор на подразделението Generali Corporate & Commercial, а от 2022 г. е ръководител на GBL Insurance Technical Coordination.

Хайме Анчустеги, главен изпълнителен директор на Международното бизнес звено на Generali, отбелязва, че международното бизнес звено на Generali вече включва региона на Централна и Източна Европа. "Тази промяна ще стимулира координацията и оперативната синергия между отделните пазари. Същевременно ще подкрепи изпълнението на приоритетите на стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Манлио ще допринесе с доказан опит и експертиза, които са от ключово значение в светлината на настоящата икономическа и социална ситуация. Те са важни и за постигането на нашите стратегически цели”, подчертава Анчустеги.

Манлио Лостуци ще остане на позицията на Главен изпълнителен директор на Generali Global Corporate & Commercial до второ нареждане.

„Дженерали Застраховане“ АД

е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group. Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб.

„Дженерали Застраховане” притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във