Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Генерал Тошево на протест против намерението за добив на газ

Жителите на община Генерал Тошево отново протестираха срещу инвестиционните намерения за добив на природен газ в района.

Инвеститорите предвиждат изграждането на 5 площадки и 41 сондажа. Хората са категорични, че няма да го допуснат и искат държавата да се намеси. „Добруджа няма да се предаде“ е основното мото на протестиращите.

Стотици автомобилисти, мотоциклетисти и граждани се събраха  в центъра на Генерал Тошево, за да заявят твърдото си намерение да не допуснат разрешение от страна на държавата за 35-годишна концесия от фирма „Русгеоком БГ” на находище "Спасово", което обхваща 18 села в региона. Почти 8-километровата колона от моторни превозни средства с развети национални флагове и надути клаксони се придвижи до село Кардам и отново се върна в Генерал Тошево под аплодисментите на местното население.

"Искаме да покажем аргументирано, мотивирано и емоционално, че ние в Добруджа няма да допуснем нито едно инвестиционно предложение, което ще надупчи нашата прекрасна плодородна земя и ще я превърне в пустиня, в химическа площадка и ще я обезлюди. Ние сме държавата и експертите трябва да се съобразят с нас” – заяви Николинка Гицова от Инициативния комитет на протестиращите пред "Дарик".

Facebook logo
Бъдете с нас и във