Банкеръ Daily

Управление и бизнес

GEFCO купува Chronotruck за дигитализация на бизнеса на товародатели и превозвачи

Сделката ще осигури връзка между товародатели и превозвачи чрез иновативна дигитална платформа

Групата GEFCO, глобален експерт в решенията за вериги за доставки и лидер в автомобилната логистика, която има бизнес и у нас чрез "Жефко България" ЕООД, обяви че купува фирмата Chronotruck, която свързва товародатели и превозвачи чрез иновативна дигитална платформа, съобщиха от компанията. Придобиването подкрепя стратегията й за използване на нови технологии, чрез които да подобрят удовлетворението на клиентите и да предложат напълно дигитализирани услуги, за да отговорят на нуждите на настоящите и бъдещите логистични екосистеми.

Създадена през 2016 г., Chronotruck има амбицията да предложи на бизнеса най-добрата платформа за поръчка на пратки, като същевременно намалява празните курсове за превозвачите. Чрез нея осигурява достъп до разположени наблизо превозвачи и иновативно портфолио от дигитализирани услуги, включително система за незабавно котиране, геолокация, доказателство за доставка и електронно фактуриране. За превозвачите цифровата платформа предлага възможност за оптимизиране на потоците, като се взимат близките товари, за да се гарантира, че камионите могат да работят с пълен капацитет. Досега Chronotruck е обслужил повече от 9000 клиенти.

GEFCO има ноу-хау в обемната и интегрирана логистика, докато Chronotruck осигурява гъвкавост, технически познания и достъпност, чрез които да стимулира иновациите. В рамките на групата Chronotruck ще остане независима организация и бранд.

"Нашето партньорство ще помогне за намаляване на екологичния отпечатък като гарантираме, че камионите работят с пълен капацитет", отбелязва Люк Надал, председател на управителния съвет на GEFCO. "Това е невероятна възможност за Chronotruck", заявява Родолф Алард, председател на управителния съвет на Chronotruck. Днес Chronotruck функционира основно във Франция, но чрез мрежата на GEFCO ще може да постигне силно географско присъствие и достъп до нови клиенти от потребителски стоки до промишлени производители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във