Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„ГБС-Пловдив“ АД, „Артстрой“ ООД, обединението „Спортклуб-Лаута“ ДЗЗД и „Рудин“ ООД искат да строят стадион "Локомотив"

Четири фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за строеж и реконструкция на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Това съобщиха от общината след като офертите бяха отворени от директора дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив Тодор Тодоров.

Участниците в надпреварата са: „ГБС-Пловдив“ АД, „Артстрой“ ООД, обединението „Спортклуб-Лаута“ ДЗЗД с водещ партньор „Некст Лоджистик“ ЕООД и съдружници „Ателие Серафимов-архитекти“ ООД и „Валмекс“ ЕООД, а четвъртият участник е „Рудин“ ООД.

Крайният срок за оповестяване на резултата от конкурса, е 24 януари. „Мисля, че ще се справим доста по-рано от предвидения краен срок за обявяване на победителя“, оптимист е Тодор Тодоров, който е и председател на комисията.

Общата стойност на поръчката е 12 милиона лева без ДДС. Парите бяха отпуснати от правителството за строителството на стадион "Локомотив".

Обществената поръчка е за инженеринг - с включено проектиране и строително-монтажни дейности, като в обхвата й влиза построяването на три трибуни - "Бесика", "Спортклуб" и южната трибуна.

"Локомотив" има нужда от тази подкрепа. Клубът спечели за втори пореден път Купата на България за 2020 г., след като надигра ЦСКА във финала с 5:3. И това се случи в 80-я финал в историята на турнира. И сега го очаква много срещи в европейските турнири.

Преди дни "Локомотив" прибави в клубната витрина и Съперкупата на България след победата с 1:0 над шампиона "Лудогорец". 

Стадион "Локомотив" е основното игрище на ПФК "Локомотив" - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута" в Пловдив. Официално е открит през 1982 г. и е частично реконструиран през 2010 г., 2013 г., 2016 г. и 2019 г., като при последната реконструкция са поставени около 2000 нови седалки.

Стадионът разполага с осветителната система, която му позволява излъчване на HD телевизионен сигнал и на мачове от турнира Шампионска лига.

Facebook logo
Бъдете с нас и във