Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Газпром" подписа споразумение за "Северен поток 2"

"Газпром" подписа акционерно споразумение за "Северен поток 2". BASF, E.ON, Shell и OMV получават по 10% в "Северен поток", а Engie - 9%. За руския газов гигант остават 51%.

"Газпром" и E.ON обсъдиха актуални въпроси и перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в енергийния сектор в рамките на Източния икономически форум, се казва в прессъобщение на руската компания.

"Особено внимание бе отделено на подобряването на ефективността на доставките на руски газ за клиентите в Германия и Европа като цяло. По-специално беше обсъдено успешното изпълнение на проекта "Северен поток", посочват още от компанията.

В работната среща участваха ръководителят на "Газпром" Алексей Милер и един от членовете на борда на директорите на E.ON Клаус Шефер. Те отбелязали значението на газопровода, който е от стратегически характер за износа и подобряване на сигурността на доставките в Европа. Капацитетът на газопровода е 55 млрд. кубически метра газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във