Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Газовата връзка с Гърция ще получи Акт 16 следващата седмица

През настоящата седмица газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 15. Ако бъде запазено сегашното темпо на работа, през следващата седмица интерконекторът ще получи и Акт 16. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков при поредната си инспекция на газоизмервателната станция край старозагорското село Малко Кадиево. Довършителните дейности по трасето на газопровода и документалните процедури вървят паралелно.

Шишков подчерта, че е започнал поредната проверка по обектите на интерконектора заради пропуски, които строителят се е ангажирал да отстрани до днес. Министърът е категоричен, че срокът за въвеждане в търговска експлоатацията на съоръжението (1 октомври) ще бъде спазен. Преди издаване на Акт 16 съоръжението ще премине 72-часова проба. Вече са получени и почти всички положителни становища от кметовете на съответните общини. Единствено с Община Кърджали строителят трябва да отстрани няколко пропуска, за да бъдещо получено становище.

Регионалният министър съобщи, че всички основни дейности, които е трябвало да бъдат завършени, са готови. По думите му видяното днес говори красноречиво за напредъка. "В момента няма повече никакви изисквания от пожарната, всички проблеми са отстранени", увери той.

По-късно през деня Шишков посети и Диспечерския център до хасковското село Стамболийски. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във