Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Гай Райдър остава шеф на Международната организация на труда

Гай Райдър бе преизбран за генерален директор на Международната организация на труда (МОТ) от Управляващия й орган, който заседава в Женева. Британецът ще управлява МОТ през следващите пет години, считано от октомври 2017 година, се казва в съобщение на институцията от Женева. Райдър е получил 54 от 56 гласа.

"Благодаря на членовете на управляващото тяло за тяхното препотвърдено доверие. Моят втори мандат ще бъде белязан с огромни предизвикателства пред трудовите хора в целия свят. Считам, че ние, като представители на правителствата, работодателите и синдикатите, ще играем ключова роля в този период на трудности и преход, затвърждавайки социалната справедливост като основополагащ стълб на международната политика“, заяви Райдър след избора.

Той предупреди, че отказът от социална справедливост представлява реална заплаха за стабилността и мира по целия свят.

Гай Райдър има 35 години опит в социалната политика, повечето от които в международен план. Британецът е избран за първи път като Генерален директор на МОТ през 2012 година. По време на неговия мандат ще се запомни ролята на МОТ като участник в преговорите с Г 20, БРИКС и Г7, както и новите инициативи, свързани със Световната банка и ООН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във