Банкеръ Daily

Управление и бизнес

G7 си поставя за цел декарбонизация до 2035 година

Страните участнички в "седморката" са се договорили, според резултатите от срещата на министрите по климата и икономиката, да работят за отказ от производството на електрическа енергия от въглища, а също така и за декарбонизация до 2035 година. Това е съобщил в Берлин министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек.

"До 2035 година целта за декарбонизация във всички страни трябва да бъде постигната", е казал той.

"Беше постигната договореност, че отказът от използване на въглища трябва да бъде обща цел за всички страни от "седморката", е заявил Хабек. Но министърът не е посочил времевите граници за осъществяване на тази стъпка.

Групата на седемте,

съкратено Г-7 (на френски: Groupe des sept; на английски: Group of Seven) обединява седемте икономически най-големи държави - Великобритания, Германия (Западна Германия до 1991 г.), Италия, Канада, САЩ, Франция, Япония, които заедно представляват около 65% от БВП в света.

Европейският съюз също има представител в Г-7 от 1977 година.

Срещите на Г-7 са между правителствените ръководители на държавите участнички, както и между министри, например, финансовите министри на държавите се срещат по четири пъти на година, и председателите на централните банки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във