Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Френските енергокомпании призовават гражданите да икономисват електричество и газ

Водещите френски енергийни компании - Engie, EDF и TotalEnergies, излизат с общо  обръщение към обществото на фоне стремителния ръст на цените на суровините. Писмото е  публикувано в Le Journal du Dimanche. 

Те отбелязват, че стремителният скок на цените на енергоносителите застрашава социалното и политическо единство на страната и оказва твърде силно влияние върху покупателната способност на гражданите.

В изявлението също така се казва, че бизнесът и обикновените потребители трябва да ограничат потреблението на енергоресурси. Това ще позволи да се справим с бъдещи пикове на потреблението и да се смекчат всякакви извънредни ситуации от  технически характер или геополитически сътрясения, с които, напълно е възможно, да се сблъскваме, отбелязват от компаниите.

"Ние призоваваме към осъзнаване и колективни и индивидуални действия, така че всеки от нас - всеки потребител, всяка компания, да промени своето поведение и незабавно да ограничи потреблението на енергия, електричество, природен газ и нефтопродукти", призовават  компаниите.

По-рано французите бяха призовани  да си стоят вкъщи, за да правят икономии от газ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във