Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Френската компания BiC открива център в София

Френската компания BiC, която е специализирана в производството на химикалки, запалки и самобръсначки, планира да открие сервизен център в София, където ще бъдат открити около 200 работни места. Това ще бъде част от плана на компанията BiC 2022 - Invent The Future, се казва в официалното съобщение на компанията.

Откриването на център в българската столица е част от втората фаза на програмата, насочена към повишаване на ефективността и изграждане на структура за постигане на устойчив растеж. Мястото в София - Група BiC Service, ще предоставя услуги за цялата система на групата.

Част от плана е да се открият общо 400 работни места за квалифициран персонал за цялата структура на френския производител. Успоредно с това около 450 души ще бъдат освободени като част от промяната в структурата на централата на BiC във Франция.

Изпълнението на втората част на плана BiC 2022 - Invent The Future трябва да започне до края на годината и се очаква да допринесе около 25 милиона евро спестявания до края на 2020 г.

BiC има над 70-годишна история, която в момента работи на над 160 пазара в цял свят. Нетните продажби за 2018 г. възлизат на 1.949 млрд. евро. В световен мащаб служителите на групата са 13 600 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във