Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фотогалерия: Как ще изглеждат новите метростанции

Завършени са 90% от 8 километровия централен участък – това е трасето от бул. „Владимир Вазов” през Орлов мост – Одеон – НДК – бул. „България” до „Красно село”. Това обяви кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Най-напреднало е строителството са станциите „България”, “Медицински университет”, „Театрална” и „Красно село”. На 80% са готови станциите „Патриарх Евтимий”, "НДК", "Орлов мост" и станция „Хаджи Димитър” – с изпълнение от 70%, нейното изграждане започна по-късно. 

"Плановете ни са до края на годината да пуснем движението в участъка. Тунелът е завършен на 100% - тунелопробивната машина „Витоша“ започна работа през февруари 2017 г. и за 2 години прокопа 6 км тунел под центъра на столицата. В участъка между станциите „Хаджи Димитър” и „Театрална” вече е изграден тунел от 650 м по Нов австрийски тунелен метод. Монтажните работи по оборудването и системите за управление на линията са изпълнени над 76%", обясни Фандъкова.

Вторият участък от третата линия – 4 км от „Красно село“ през „Овча купел“ до Околовръстния път при кв. „Горна Баня“ е с над 60% изпълнение. Най-напреднало е строителството на станция „Овча купел 2” (74% ). Участъкът ще е готов за експлоатация до средата на следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във