Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Фолксваген" подновява производството си

Volkswagen започна поетапно възобновяване на производството. От понеделник (20 април) възобновяват работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както  и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април. Впоследствие, през месец май, производството ще бъде възобновено последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.

Автомобилният гигант обяви също така, че е постигнал споразумение с три четвърти от клиентите, които преди време заведоха дело чрез Федерацията на германските организации на потребителите (VZBV) за ролята на компанията в скандала "дизелгейт" през 2015 година, съобщава Ройтерс.

Според информация на самата компания тя е успяла да се договори с 200 хиляди от общо 262-те хиляди нейни клиенти, притежателите на дизелови автомобили, като част от споразумението, договорено VZBV.

Компанията разкри, че общата сума, която ще бъде изплатена на потребителите, ще възлиза на 620 милиона евро. Индивидуалните плащания, вариращи от 1350 до 6250 евро, ще започнат на 5 май, посочи "Фолксваген" и добави, че все още не са окончателно разгледани още 21 000 дела за уреждане на спора, "но това ще бъде направено през следващите няколко дни".

За да се даде възможност на други бенефициенти да се регистрират и представят липсващите документи, "Фолксваген" удължава крайният срок с една седмица до 30 април. От компанията напомнят, че ще предоставят общо 830 милиона евро под формата на обезщетения на свои 262 хиляди клиенти, които бях засегнати от скандала "дизелгейт".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във