Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ФИРМИТЕ ПО ЧИСТОТАТА ЗАПЛАШИХА СЪС СЪД

Концесионерът по чистотата в София Екуест е изпратил нотариална покана до Столичната община, в която се отбелязва, че ако в срок от 10 дни местните власти не се произнесат по официално поисканото увеличение с 21.4% на цените на дейностите по чистотата, фирмата изпълнител ще се обърне към съда.
Кметът Бойко Борисов определи исканията на Екуест като изключително арогантни и заяви, че в края на май изтича концесионният договор на фирмата Волф и ще бъде обявена обществена поръчка, в която едно от изискванията за кандидатите ще е да не са в съдебен спор. Тоест, ако Екуест иска да участва в търга, ще трябва да се откаже от съдебните разправии. Според Борисов фактурите за зимното почистване за 5.5 млн. лв., които столичният инспекторат е одобрил за началото на 2008-а, ще бъдат оспорени в съда. Причина за това е, че похарчената сума е твърде голяма, при положение че през въпросният период е имало само един силен снеговалеж.
Междувременно Борисов помоли общинските съветници да не спекулират със заплахите за прекратяване на концесията, защото ако това стане, няма да има кой да извозва боклука и столицата ще затъне в мръсотия. По-добре е да засилим контрола върху изпълнението на задачите, които сме възложили на концесионера, отколкото да прекратим договорите, допълни кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във