Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фирмите от машиностроенето постепенно се възстановяват

Българските фирмите от сектора на машиностроенето все още не могат да се върнат към предпандемичните нива на производство. Това, разбира се, зависи и от случващото се с техните клиенти и броя на поръчките за изпълнение. Но въпреки това с малки стъпки те се опитват да следват пътя на възстановяването.

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели  

„М+С Хидравлик“ АД

отчете през октомври по-малко  продажби спрямо септември. През десетия месец те са на стойност 13.85 млн. лева, като са под прогнозата на компанията от 14.33 млн. лева. С натрупване от началото на годината заводът в Казанлък има продажби в размер на 124.11 млн. лева.

Междинната неокончателна брутна печалба за октомври е 2.66 млн. лева като расте спрямо септември. Положителният финансов резултат за десетте месеца е 18.86 млн. лева, съобщават от фирмата.

Мениджърите на „М+С Хидравлик“ обявиха и прогнозата си за приходи от продажби през ноември тази година - за 14.33 млн. лева, и 138.44 млн. лева с натрупване от началото на годината.

Производителят на акумулатори

„Елхим – Искра“ АД

увеличава приходите от продажби за октомври до 3.38 млн. лв. в сравнение със септември. Сумата обаче е по-ниска от прогнозата за десетия месец. С натрупване от началото на годината продажбите са в размер на 32.48 млн. лв., което представлява ръст от 28.14% спрямо приходите за същия период на миналата година. Фирмата от Пазарджик отчете неокончателен финансов резултат – загуба за октомври от 163 хил. лева. Междинната брутна печалба с натрупване от началото на годината е 739 хил. лева.

„Елхим – Искра“ представи и прогноза за приходите от продажби за ноември - на стойност 3.20 млн. лева. За единадесетте месеца се очаква паричните постъпения да са 35.68 млн. лева.

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели

„Хидравлични елементи и системи“ АД

обяви по-ниска брутна печалба за октомври в размер на 785 хил. лева спрямо септември. За десетте месеца междинният положителен финансов резултат е  7.77 млн. лева. Това е ръст от 48.99% в сравнение с десетте месеца на 2020 година.

В основата на това постижение е повишението на продажбите за октомври, които са  в размер на 6.59 млн. лева, спрямо септември. С натрупване от началото на годината  фирмата е продала продукция за 57.60 млн. лева, а това е ръст от 33.93% спрямо същия период на 2020-а.

От „Хидравлични елементи и системи“ съобщиха и своите прогнози за продажбите през единадесетия месец. Мениджърите предвиждат те са  в размер на 7.60 млн. лева, с което очакванията им са общият ръст на продажбите да достигне 37.84% в сравнение със същия период на миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във