Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фирма „Рудин“ ще строи стадион „Локомотив“ за 10 млн. лева

Само фирма "Рудин“ ООД е поканена да предостави декриптиращ ключ за ценовата си оферта по поръчката за "Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура – Стадион "Локомотив“ – град Пловдив“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Техническото предложение на тази фирма единствено отговаря на всички изисквания, залегнали в поръчката и събира 50 точки от 60 възможни. "Другите трима участници – "ГБС Пловдив“ АД, "Артстрой“ ООД и "Спортклуб Лаута“ ДЗЗД, отпаднаха на етап представяне на техническо предложение“, коментира шефът на дирекция „Обществени поръчки“ към Община Пловдив Тодор Тодоров.

"Спортклуб Лаута“ ДЗЗД не е представило документ, доказващ съответствие с изискванията за лично състояние и критерий за подбор, а техническите предложения на другите двама участници не отговарят на изискванията на възложителя.

Цената, която са посочили от "Рудин“ ООД за строителните работи на стадион "Локомотив“ в квартал "Лаута", е 9 986 846, 65 лева без ДДС. До няколко дни предстои комисията по избор на изпълнител да се запознае детайлно с финансовата оферта на "Рудин“ ООД. Ако няма забележки по документите, възложителя ще обяви своето решение. А след това започва да тече десетдневния срок за обжалване.

Припомняме, че с постановление на правителството бяха отпуснати 12 млн. лева без ДДС за строителството на стадион "Локомотив". Обществената поръчка включва проектиране и строително-монтажни дейности, като в обхвата й влиза построяването на три трибуни - "Бесика", "Спортклуб" и южната трибуна.

Стадион "Локомотив" е основното игрище на ПФК "Локомотив" - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута" в Пловдив. Официално е открит през 1982 г. и е частично реконструиран през 2010 г., 2013 г., 2016 г. и 2019 г., като при последната реконструкция са поставени около 2000 нови седалки.

Стадион "Локомотив" е разположен в парк "Лаута", намиращ се в югоизточната част на Пловдив.

Припомняме, че успоредно с този проект от Община Пловдив работи и по поръчката за строежа на стадион „Ботев“. За него са отпуснати 25 млн. лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във