Банкеръ Daily

Румен Радев

Финансовата децентрализация на общините ще спомогне за по-голямата им независимост

Президентът Румен Радев се срещна с кмета на Перник Станислав Димитров и ръководството на общината. Управлението на водните ресурси и развитието на индустрията в региона бяха основни теми на срещата.

Владимиров отбеляза необходимостта от оптимизиране на общинските разходи, предвид по-малкото приходи в бюджета в сравнение с миналата година. Президентът и кметът бяха единодушни, че финансовата децентрализация на общините ще спомогне за по-голямата им финансова автономност и ще стимулира гражданите да бъдат по-съпричастни с приоритетите и решаването на проблемите на местно ниво.

Държавният глава поздрави градоначалника, неговия екип и гражданите на Перник за огромния им стоицизъм през дългите месеци, когато бяха лишени от качествено водоснабдяване, както и за сплотеността и волята им за преодоляване на създадената водна криза в града.

По-рано през деня Румен Радев посети предприятие за производство на екологични опаковки в миньорския град.

По-късно президентът ще посети Кресна, където ще проведе среща с кмета на града Николай Георгиев и представители на ръководството на общината и ще посети храм-паметника "Свети Иван Рилски" в Кресна, в чиято костница се пазят костите на над 500 български военни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във