Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Финансова помощ до 6.1 млн. лв. получават проекти на чуждестранни инвеститори

"Индустриална зона Божурище" продължава да расте с нови инвестиции

Правителството е одобрило проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигуровки, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Платените суми са за работници и служители, които заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран проект по Закона за насърчаване на инвестициите.

Безвъзмездната финансова помощ, която е в размер до 6.1 млн. лв., е за периода 2019- 2021 г. и се отпуска за няколко проекта, става ясно от решението на министрите. Паричните средства са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия и за създаване на нови заводи основно в района на столицата, както и в градовете Пловдив, Костинброд и "Индустриална зона Божурище". По тях се планира разкриването на 1791 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 93.33 млн. лева. Проектите се осъществяват основно във високотехнологични дейности от сектора на услугите и от производствения сектор. С договора инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието.

Проектите, които се подкрепят от правителството, са на дружествата "Мултивак България Продакшън" ЕООД, "Булпрос Консултинг" АД, "Ролпласт Груп" АД, "Интрама Протек" ЕООД, "Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България" ЕООД, "Каргил България" ЕАД, "Ъпнетикс" ЕАД, "Експириън България" ЕАД, "Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз" ЕООД и "Бер-Хелла Термоконтрол" ЕООД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във