Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Финансират Община Елин Пелин за изграждане на инвестиционен проект

Въздушен изглед към град Елин Пелин е едно от най-търсените места за логистични и индустриални проекти.

От бюджета на Министерството на икономиката на Община Елин Пелин, област Софийска, ще се предоставят средства за изграждане на елементи на общинска инфраструктура "Транспортен достъп от път SF01231, община Елин Пелин, землище на село Равно поле, област Софийска", съобщиха от пресцентъра на правителството. Това ще се извърши във връзка с изпълнението на сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите проект клас "А" за складова база на "Уеърхаузинг Енд Логистикс" ЕООД - София.

Новоизградената инфраструктура ще бъде публична общинска собственост на община Елин Пелин и ще се ползва от всички физически и юридически лица, изпълняващи спедиторска, транспортна и товаро-разпределителна дейност, собственици и ползватели на съседни или намиращи се в близост имоти. Преминаващи лица, за които е налице необходимост от безопасно преминаване по този път към съществуващата спирка на масовия градски транспорт и близкия жп прелез, също ще ползват инфраструктурата.

Инвестиционният проект на "Уеърхаузинг енд логистикс" ЕООД включва изграждане на складова база в Община Елин Пелин с цел предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и услуги. Размерът на инвестицията възлиза на 15 320 000 лв., а в резултат от нея ще бъдат открити нови 41 работни места.

"Уеърхаузинг енд логистикс" е дружество специализирано в изграждането на складови и логистични площи и в момента се е фокусирало върху строителството и развитието на "Логистичен парк София" - логистична база за промишлени, административни, складови и търговски дейности, в землището на село Равно поле, община Елин Пелин. Проектът се простира на площ от 200 000 кв. м, с капацитет да бъдат застроени 115 000 кв. м индустриални и складови площи на първия етап от своето развитие.

Село Равно поле се намира само на 17 км от центъра на столицата София. През територията на общината преминават три участъка от жп мрежата на България, както и седем пътя от републиканската пътна мрежа, чрез които се свързва с магистралите "Тракия" и "Хемус". Заради това свое стратегическо място общината е едно от най-търсените места за логистични и индустриални проекти. "Билла България" има логистичната база край Елин Пелин. Край града се намира "Баумит" - фабриката за производството на строителни материали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във