Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Financial Times откри офис в София

Авторитетното бизнес издание Financial Times откри свой офис в София.

"Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Нашите екипи в София са двигателят в основните области. Продължаваме да инвестираме в София - възнамеряваме да разширим своята дейност тук, като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашите отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно", посочи главният продуктов и информационен директор Кейт О’Риърдън. 

Предвижда се до края на годината в офиса да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономически анализи на изданието.

О’Риърдън добави, че като медия FT ориентирана към цифровите технологии, а 75% от читатели ѝ са абонати на цифровата платформа .София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока. 

"FT има образователни инициативи за гимназисти от горните класове, на които предоставя безплатен достъп до изданието. По този начин отглеждаме следващото поколение служители и читатели на FT. Освен това ние намираме и други начини, с които да допринасяме за образованието, като работим с училища, клубове, университети, организираме събития с ученици", отбеляза още директорката на изданието.

При откриването кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във