Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Фесто производство“, „Смарт органик“, „УниКредит Булбанк“ и „Payhawk“ с наградата на германската икономика

За осемнадесети път Германо-Българската индустриално-търговска камара награди компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Отличени тази година с Наградите на Германската икономика бяха фирмите: „Фесто производство“,  в категорията „Голямо предприятие”, „Смарт Органик“,  за „Малко или средно предприятие  „УниКредит Булбанк“ в "Социален ангажимент", и „Payhawk“ за „Стартиращо предприятие“. За осемнадесети път Германо-Българската индустриално-търговска камара награди компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Наградата на германската икономика в България за 2021 г. беше присъдена в четири категории - „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ и „Стартиращо предприятие“. Общо 19 бяха номинираните компании.

„В резултат от пандемията с коронавируса световната икономика продължава да бъде изправена пред сериозни предизвикателства, работната среда се измени рязко, поради което и германският, и българският бизнес функционират спрямо условията на новата реалност. Дигитализация, повишаване на ефективността и новите хибридни формати са шансовете, които ни носи тази пандемия и върху които трябва да се съсредоточим“, каза Тим Курт, президент на ГБИТК. Той отбеляза, че Германия запазва мястото си на водещ търговски партньор за България и отбеляза, че налице е бил инвеститорски интерес и са се осъществили някои големи инвестиции. 

Официален гост на събитието бе министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Той се ангажира, че новото правителсвто ще донесе на България ред, законност и правила. „Германия е най-големият търговски партньор на България и ние искрено желаем това партньорство да става все по-голямо“, каза още министър Лорер.

В категория „Голямо предприятие“

за победител бе отличена фирма „Фесто производство“. Георги Атанасов, изпълнителен директор на компанията получи лично наградата. Наградата бе връчена от министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер и Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Победителят в категория „Малко и средно предприятие“

е „Смарт Органик като наградата прие Яни Драгов, изпълнителен директор на Смарт Органик. Кристоф де Мил, Изпълнителен директор – Финанси на ОББ АД и Иновационен лидер на KBC Груп в България и Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия връчиха наградата.

В категория „Социален ангажимент“

призът отиде при УниКредит Булбанк. Наградата, приета от Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк бе връчена от Н. Пр. Кристоф Айххорн, Посланик на Федерална Република Германия в България и д-р Мая Найденова, вицепрезидент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

За трета поредна година бе връчена

награда в категория „Стартиращо предприятие“,

акцентираща  върху развитието на стартъп компании в България и тяхната иновативна дейност. Наградата на германската икономика за 2021 г. получи Payhawk, представена от Христо Борисов, управител на Payhawk. Тя бе връчена от министъра на туризма Христо Проданов и Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно, взаимноизгодно и успешно сътрудничество с ГБИТК през изминалата 2021 г. на Димитър Николов, кмет на община Бургас, на Стефан Йонков, Ръководител на службата по търговско-икономически въпроси към Генералното консулство на Република България в Мюнхен и на Торстен Гайслер, Ръководител на бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във